Apothekers willen andere inkoop medicijnen

Apothekers hebben een nieuw plan voor de inkoop van medicijnen ingediend bij minister Schippers van Volksgezondheid. Dat schrijft de Financiële Telegraaf. In het plan wordt niet uitgegaan van de laagste prijs zoals nu, maar van een gemiddelde prijs van de medicijnen. Ook willen apothekers dat de middelen voortaan worden geleverd door grote leveranciers.

De afgelopen jaren hebben apothekers veel winst moeten inleveren als gevolg van het ingevoerde preferentiebeleid. Dat verplicht apothekers bij de inkoop van medicijnen te kiezen voor leveranciers die door de zorgverzekeraars werden bepaald. Die kozen vooral voor kleine leveranciers met goedkope merkloze medicijnen. Dat gaat ten koste van de winst van de apothekers, die hogere marges hebben op merkmedicijnen. Velen hebben door de maartregelen moeten inleveren.

“Het voorstel borduurt voort op het huidige preferentiebeleid”, aldus een woordvoerder van apothekerskoepel KNMP. “Het maakt de huidige prijzen transparant. Ook blijven de kosten voor de patiënt laag.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!