Groeiende vraag naar logistieke ruimte

Door de steeds groter wordende e-commercemarkt groeit de vraag van retailers naar logistieke ruimtes in Europa. Dit blijkt uit een rapport van vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle, waarin ingegaan wordt op de impact van multichannel retail op logistiek.

Het toenemende aantal e-commerce bedrijven zorgt voor een behoefte aan 25 miljoen vierkante meter extra logistieke ruimte. Van die 25 miljoen vierkante meter zal zo’n drie miljoen bedoeld zijn voor e-fulfillment; de kleinere locaties die zich exclusief bezig houden met de opslag, ontvangst en verwerking van online aankopen. Volgens Vastgoedmarkt is de overige 22 miljoen nodig voor herbevoorrading.

De vastgoedadviseur verwacht dat, ondanks de groeiende e-commerce-markt in Europa, 'stenen winkels' de komende tien jaar de overhand zullen houden. Fysieke retailers zullen dan ook de belangrijkste gebruikers van logistieke ruimtes blijven. Webwinkels zullen echter wel voor verandering zorgen op logistiek gebied. Zo constateert de vastgoedadviseur al een toenemende vraag naar pure online spelers om online bestellingen van levensmiddelen te verwerken. Ook is er behoefte aan mega-afhaalcentra en hubs waar pakketten worden verwerkt. In de toekomst moeten bestellingen volgens Jones Lang LaSalle door klanten op elke gewenste plek kunnen worden opgehaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!