Geen animo voor 24-uurs pilot

Een proef om winkels 24 uur per dag te openen in het winkelcentrum Amsterdamse Poort slaat niet aan bij de lokale winkeliers. Sinds de start van het project op 1 januari heeft nog geen enkele winkel in de ArenaPoort een vergunning voor flexibele openingstijden. Dat schrijft het gratis dagblad Metro. De aanvragen die wel bij stadsdeel Amsterdam-Zuidoost binnenkwamen voldeden niet aan de eisen.

Amsterdam Zuidoost startte de pilot omdat de combinatie met het uitgaansgebied aan de Arena Boulevard volgens haar goed zou werken. Eerder werd al bekend dat de winkeliers vanwege extra personeels- en beveiligingskosten vreesden dat een 24-uurs opening niet rendabel zou zijn. Het stadsdeel onderzoekt nu of de winkels toch gezamenlijk open kunnen gaan op van te voren afgesproken tijden, bijvoorbeeld na grote evenementen als De Toppers. "Daar zit het winkelend publiek", volgens Widad Habbani van stadsdeel Zuidoost.

Ook eenzelfde plan voor de P.C. Hooftstraat, Van Baerlestraat en de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid slaat niet aan. "Het betekent enkel hoge kosten en weinig aanloop voor ze", verklaart Eric Griffioen, winkelstraatmanager van de P.C. Hooftstraat. "We proberen nu ondernemers zover te krijgen om op koopavonden open te zijn, maar dat is al moeilijk."

Eerder: Amsterdamse winkeliers willen geen 24-uurs opening

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!