Verizon ontkent interesse in Vodafone

Verizon heeft 'geen enkele intentie' om een bod uit te brengen op Vodafone. Het telecombedrijf houdt wel interesse in het uitkopen van de deelneming van 45 procent van Vodafone in Verizon Wireless.

FT Alphaville, een website van de Financial Times, meldde dinsdag nog op basis van 'betrouwbare bronnen' dat het telecombedrijf met AT&T een bod wilde uitbrengen op telecomretailer Vodafone.

De twee Amerikaanse telecombedrijven zouden gezamenlijk een bod willen doen van circa 260 pence (drie euro) per aandeel. Daarmee zou Vodafone een totale waardering krijgen van 245 miljard dollar (191 miljard euro), wat de overname de grootste ooit zou maken.

FT Alphaville stelde dat AT&T alle niet-Amerikaanse onderdelen van Vodafone zou overnemen. Analist Tim Poulus van Telecompaper noemde deze belangstelling van AT&T voor Europa al niet heel waarschijnlijk. Hij plaatste vraagtekens bij een dergelijke schaalvergroting: "Als je al zo groot bent, kun je dan nog meer voordelen halen door nog wat groter te worden?" Het Amerikaanse telecombedrijf wilde zelf geen commentaar geven.

Eerder: 'Vodafone wil VS verlaten'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!