'Retail gesteund door dalende inkoopprijzen'

De retail heeft voor het eerst sinds zeven maanden de inkoopprijzen zien dalen. Door de licht teruglopende energie- en grondstofkosten zien afnemers een voorzichtige prijsdaling. Producenten verwachten de komende maanden verdere inkoopprijsdalingen. Dat zegt Arjan Van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven in De Financiële Telegraaf.

"Dat zou voor onze economie een goede ontwikkeling zijn", stelt Van Weele. Volgens hem zou een verlaging van verkoopprijzen de vraag weer kunnen aantrekken. Econoom en retaildeskundige Mathijs Deguelle van ABN Amro denkt echter dat retailers een eventuele prijsverlaging zullen gebruiken om de marges gezond te krijgen. "In de retail hebben ze elkaar de laatste jaren de tent uitgevochten", reageert hij.

Volgens Deguelle hebben vooral doe-het-zelfzaken en woonwinkels het zwaar. "Sommigen zagen hun omzet vorig jaar met dertig procent teruglopen. Ook de btw-verhoging van vorig jaar is vaak niet doorberekend, dus je kan ervan uitgaan dat dit op deze manier hersteld gaat worden zonder dat de consument er nadeel van ondervindt."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!