'Ov-chipkaart is een veilig betaalmiddel'

De ov-chipkaart is veilig genoeg om vanaf dit najaar als betaalmiddel te dienen in stationswinkels. Dat beweert Trans Link-directeur Arco Groothedde in Het Financieele Dagblad. Volgens de ontwikkelaar van de ov-chipkaart is de pas niet meer zo eenvoudig te kraken als voorheen.

"Dat was in 2011 en wij hebben sindsdien niet stilgezeten", vertelt Groothedde. Hij wijst erop dat er in de tweede helft van dit jaar, als ook een besluit wordt genomen over de invoering van de betaalfunctie, nieuwe passen uitkomen met een modernere chip. Alleen met die kaarten kan straks betaald worden in de Servex-winkels, zoals Kiosk en AH to Go. De directeur wil het systeem op den duur in alle winkels rondom trein- en busstations invoeren.

Groothedde kan nog niets kwijt over een eventueel prijsvoordeel voor winkeliers ten opzichte van Currence, die de pintransacties organiseert. "Maar ik geloof in marktwerking, dus als er te veel geld gevraagd wordt voor de betalingen, dan zal niemand het nemen", zegt hij. Overigens moet de winkelaankoop met behulp van partijen als Visa en Rabobank afgeschreven worden van de bankrekening en niet van het saldotegoed op de chipkaart.

Eerder: 'Ov-chipkaart wordt betaalmiddel op stations'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!