Media Markt filmt personeel met verborgen camera

Winkelpersoneel van de Media Markt in Leeuwarden is de afgelopen tijd door een mystery shopper gefilmd. Hierbij ging een zogenaamde klant de elektronicazaak binnen om de klantvriendelijkheid van personeelsleden vast te leggen met een verborgen camera en een microfoon. De zeventig werknemers werden vervolgens in een bioscoop met de beelden geconfronteerd.

Ongeveer tien medewerkers hebben daarover een klacht ingediend bij FNV Bondgenoten. Gea Lotterman, een bestuurder van deze vakbond, noemt het in De Telegraaf een 'collectief functioneringsgesprek'. "Dit is echt mensen afzeiken, ze te kakken zetten", zegt zij. Volgens Lotterman was al bekend dat mensen in de Media Markt-vestiging in Leeuwarden vaker onder druk gezet, geïntimideerd en geïsoleerd zijn.

Om medewerkers stiekem te filmen moet er sprake zijn van fraude of diefstal. Daarnaast moet aan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) toestemming gevraagd worden, maar dat is niet gebeurd. De privacywaakhond gaat de zaak nu mogelijk onderzoeken.

Volgens een vaste medewerker heerst er veel angst op de werkvloer in Leeuwarden. "Het ging hier mis toen de huidige directeur begon. Het is net een zonnekoning", tekent De Telegraaf op. De vestigingsdirecteur Dirk de Vries wil in diezelfde krant niet ingaan op de beschuldigingen, terwijl ook Media Markt Saturn Holding Nederland BV niet wil reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!