iWink wint deels rechtszaak tegen Apple

Een aanklacht van Apple tegen internetbureau iWink is deels afgewezen. Volgens het elektronicaconcern zou het merk iWebhosting teveel op het door Apple geregistreerde iWeb lijken. Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) heeft bepaald dat dit verwarringsgevaar alleen voor overeenkomstige diensten geldt.

Omdat iWebhosting een host is voor de websites van klanten van iWink, en iWeb mensen juist helpt websites te maken, mag iWink de naam wel gebruiken. Het merk is na de bijna twee jaar durende strijd echter niet in alle aangevraagde rubrieken ingeschreven. “Dit heeft volgens ons veel te lang geduurd. Door een dergelijke lange procedure word je als klein bedrijf genoodzaakt zelf andere stappen te ondernemen", reageert Jurriaan Wentink, algemeen directeur van de Groningse onderneming.

Een deel van de activiteiten van iWebhosting wordt daarom al aangeboden onder de naam Kirra. De merknaam zal in de komende tijd helemaal verdwijnen. "Ondanks dat we deels gelijk hebben gekregen is de uitspraak voor ons dus een beetje als mosterd na de maaltijd", zegt Wentink. Apple heeft daarnaast bekend gemaakt op den duur te stoppen met iWeb.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!