Afname omzet en winst Blokker Holding

Zowel de omzet als nettowinst van Blokker Holding zijn het afgelopen boekjaar gedaald. Het detailhandelsconcern zag de omzet met 4,6 procent afnemen tot 2622 miljoen euro. De nettowinst daalde zelfs met vijftig procent: van 128 naar 64 miljoen euro.

Het lage consumentenvertrouwen en de teruggang in de woonbranche hebben met name in Nederland, Duitsland en Frankrijk een negatieve impact gehad, stelt bestuursvoorzitter Roland Palmer. "De btw-verhoging per  oktober vorig jaar heeft ook een negatief effect gehad op de detailhandel in Nederland", stelt hij donderdag in een persbericht.

De eigen Blokker-winkels noteerden in de sector huishoud nog een lichte omzetstijging, maar in de sector wonen en tuin zette zowel Leen Bakker als Tuincentrum Overvecht minder om. In de sector speelgoed staan de omzetten in de fysieke winkels van Bart Smit en Intertoys in ons land onder druk.

Positieve cijfers zijn er over de webshops, die gezamenlijk 67 miljoen omzetten (plus 29 procent). Tevens denkt de keten met een versnelde uitbreiding van discountformule Big Bazar in te kunnen spelen op het aanhoudend lage consumentenvertrouwen. Daarvan opende Blokker het afgelopen jaar 31 winkels in Nederland en België,

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!