Bestuur DE akkoord met overname

DE Master Blenders heeft een akkoord bereikt met Joh. A. Benckiser (JAB) over een overname. De Duitse investeringsmaatschappij heeft een bod van 12,50 euro per aandeel uitgebracht, goed voor een totaal van 7,5 miljard euro. Het bod wordt door het bestuur van het vroegere Douwe Egberts gesteund.

Het aanbod ligt 25 cent onder het eerder vermelde bedrag en moet het de koffie- en theeproducent weer van de beurs halen. Naar verwachting wordt in juli een aandeelhoudersvergadering gehouden om dit bod te bespreken. In een persbericht schrijft JAB dat de identiteit van DE behouden blijft door onder meer het hoofdkantoor en alle fabrieken in Nederland te houden.

De nieuwe eigenaar moet wel weer respectvol omgaan met de werknemers, stelt Nicole Boonstra, bestuurder van FNV Bondgenoten. "Er was een voor DE-begrippen ongekende angstcultuur ontstaan." Na de gang naar de beurs bij de overname door het Amerikaanse Sara Lee werden 'mensen bang voor hun baan, bang om op het matje geroepen te worden', stelt zij.

De producent en retailer zelf herkent zich niet in de kritiek. In een tevredenheidsonderzoek onder werknemers bij DE wereldwijd kwam dit niet terug, stelt een woordvoerder van het bedrijf. "We nemen de feedback van werknemers wel serieus en zullen de aanbevelingen van de vakbonden goed lezen."

Eerder: 'Douwe Egberts in nieuwe handen'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!