Babyvoeding noodgedwongen verkocht via webshop

Hero Benelux verkoopt de babyvoeding van het merk Friso in een tijdelijke webwinkel. De shop is noodmaatregel om het tekort aan babyvoeding in winkels op te vangen, laat directeur Jasper Aansorgh weten aan Twinklemagazine.nl.

Klanten kunnen door zogeheten ‘plunderteams’ die Friso in groten getale uit de Nederlandse schappen opkopen, niet meer aan de babyvoeding komen. Sinds het melamineschandaal in 2008 in China – waarbij Chinese baby’s ziek werden door de stof melamine in hun voeding – is de Chinese vraag naar babyvoeding in het westen enorm gestegen. De vraag barstte vorig jaar echter los waardoor de plunderteams nu actief zijn. “Die teams bestaan soms uit Chinezen, maar bijvoorbeeld ook uit Nederlandse studenten die in opdracht werken”, aldus Aansorgh.

Hierdoor besloot Hero verschillende maatregelen te nemen om de beschikbaarheid van Friso te garanderen. Zo werd de productie verhoogd en is er een webwinkel geopend in februari. Sindsdien komen er wekelijks zo’n tien tot vijftien orders binnen. Aansorgh geeft toe dat het er niet veel zijn, maar dat het slechts bedoeld is voor noodgevallen.

Lees ook: Webshop Nutrilon op Chinees Tmall.com

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!