Investeringen winkelvastgoed fors gestegen

De investeringen in Nederlands retailvastgoed zijn in het eerste kwartaal met dertig procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Waar destijds voor 122 miljoen euro werd geïnvesteerd, steeg dit bedrag dit jaar naar 160 miljoen euro. Zo werden vijf winkelcentra verkocht voor zeventig miljoen euro en vijf supermarkten aangekocht voor twintig miljoen euro, meldt vastgoeddienstverlener Savills.

Door de aanhoudende belangstelling van beleggers, blijven de retailinvesteringen in de vastgoedmarkt het goed doen, denkt Clive Pritchard, director of investment van Savills Nederland. "Het totale volume in de sector zou aan het eind van het jaar een miljard euro kunnen bereiken. Vorig jaar was dat nog 885 miljoen euro", zegt hij.

De vraag naar retailruimte op de verhuurmarkt nam wel af. Door een gebrek aan grote huurders als Decathlon en Primark was er een nieuwe afname in de eerste drie maanden met twintig procent tot 45.000 vierkante meter. Savills verwacht dat het niveau van huuraanvragen over 2013 door de afnemende consumentenbestedingen, concurrentie van e-commerce en beperkte nieuwbouw gelijk blijft aan vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!