Nederland telt steeds meer hofleveranciers

Het afgelopen jaar heeft de afgetreden Koningin Beatrix aan achttien ondernemingen het predicaat Hofleverancier toegekend. Hiermee telt Nederland momenteel 450 bedrijven met het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Deze score ligt aanzienlijk hoger in vergelijking met andere landen, omdat Nederlandse bedrijven niet daadwerkelijk aan het hof hoeven te leveren om de onderscheiding te mogen ontvangen. Wel moet een bedrijf minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Alleen het Britse hof telt met achthonderd ‘Royal warrant holders’ meer hofleveranciers dan Nederland.

Bijna de helft van de consumenten (46 procent) gaat er bij hofleveranciers vanuit dat zij kwaliteit leveren. Ruim één op de vijf associeert een hofleverancier met een lange historie. Elf procent van de consumenten vindt een hoge prijs kenmerkend. Een op de vijftien koopt eerder iets bij een hofleverancier dan bij een andere winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!