Checker beoordeelt internationale bedrijfsrisico's

MVO Nederland heeft de MVO Risico Checker geïntroduceerd. De checker biedt inzicht in de bedrijfsrisico's van internationaal zaken doen. Ondernemers kunnen daarmee beter inspelen op mogelijke slechte arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, corruptie en lage lonen in het buitenland, stelt MVO Nederland in een persbericht

Het gratis online instrument is op verzoek van minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking door MVO Nederland ontwikkeld. Ondernemers in de textielbranche kunnen zo in een vroeg stadium rekening ouden met de risico's, stelt Jeroen van Dijken van de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel (VGT). Ook kunnen aangesloten ketens als C&A, HEMA en Primark de arbeidsomstandigheden in ontwikkelingslanden helpen te verbeteren, zegt hij.

De checker geeft na het beantwoorden van een aantal vragen per land inzicht in de MVO-risico's. In het gratis adviesrapport worden tips en mogelijke maatregelen genoemd om de risico's van internationaal ondernemen te beperken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!