'Spoedoverleg over melkpoedertekort'

Supermarkten willen op korte termijn een overleg met producenten over de schaarste van babymelkpoeder. Door de groeiende vraag staan veel schappen in de supermarkten leeg, liet directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag aan De Financiële Telegraaf weten.

"Deze toename is voornamelijk toe te wijzen aan de vraag van ouders buiten Nederland”, schreef Nutrilon-topman Christophe Wadel dezelfde dag in een advertentie in verschillende dagbladen. Vooral uit China wordt veel Nederlandse babymelkpoeder gekocht, nadat in 2008 bleek dat zes zuigelingen daar aan besmet poeder waren overleden.

Ondanks dat Nutricia zegt de productie de afgelopen maanden te hebben verdubbeld, hanteren veel supermarkten een maximum aantal verpakkingen per klant. Nederlandse ouders grijpen daarnaast ook vaak mis, zegt Jansen. Het CBL wil daarom ook met de overheid de mogelijkheid doornemen of de export naar China een halt toegeroepen kan worden.

Een andere producent van babyvoeding, Nestlé, laat vandaag middels een advertentie in De Telegraaf weten geen problemen te ondervinden met de groeiende vraag uit het buitenland. "Wij nemen die taak uiteraard met liefde over", reageert Nestlé op de problematiek bij de concurrent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!