IKEA mag bouwen in India

Het voorstel van IKEA om 25 winkels in India te openen is goedgekeurd. Dat meldde een Indiase minister donderdag in The Wall Street Journal. Met het plan is in totaal 105 miljard roepies (1,5 miljard euro) gemoeid.

Het is daarmee de grootste investering van een buitenlandse retailer, sinds het Aziatische land eind 2011 de grenzen opende voor niet-Indiase ondernemingen. Daarvoor mochten buitenlandse bedrijven niet meer dan 51 procent van de aandelen in handen hebben. Grote investeringen vergen nog wel toestemming van de overheid.

De Zweedse meubelketen probeert al geruime tijd voet aan de grond te krijgen in India, maar stuit daarbij geregeld op problemen. Zo moet het concern van de lokale overheid minstens dertig procent van de producten inkopen bij de kleine tot middelgrote leveranciers uit het land en ook zijn beroemde gehaktballen en hotdogs verboden.

Met de goedkeuring zijn IKEA-winkels in India weer een stap dichterbij. Al kan het nog eens vier tot vijf jaar duren voordat Indiërs daadwerkelijk meubels van het bedrijf kunnen kopen, stelt een woordvoerster.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!