Gucci verliest rechtszaak van Guess

Het Italiaanse modehuis Gucci heeft in eigen land een rechtszaak verloren van het Amerikaanse modemerk Guess over merkrecht. Alle claims van het concern uit Florence werden door de rechter afgewezen, waardoor het modehuis zeven merkregistraties in Europa verliest. Zo heeft de rechtbank Gucci opgedragen om te stoppen met het diamanten patroon, G-logo en ‘Flora’-patroon. Ook de rechten van Gucci tot een ‘vierkant G-logo’ werden afgewezen.

Volgens de rechter zijn een diamanten patroon en bloemmotieven zoals bij ‘Flora’ algemeen goed in de mode-industrie en heeft Gucci hier dus geen alleenrecht op. De rechter vindt tevens dat het vierkante G logo van GUESS geen overeenkomsten heeft met de dubbele G van Gucci. Ook is niet aannemelijk gemaakt dat Guess heeft geprobeerd hun merk een Gucci-uiterlijk te geven om zo consumenten te verwarren.

De twee kledingmerken liggen al langer met elkaar in de clinch. Eerder waren er rechtszaken in New York, Parijs en het Chinese Nanjing. De zaak in New York draaide ook om claims met betrekking tot het merkenrecht. In 2012 werd Gucci in het gelijk gesteld, wat leidde tot een schadevergoedingen van 4,7 miljoen dollar. De rechtbank in Milaan heeft nu het tegenovergestelde gedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!