'Kopen via internet duurder in VS'

De Amerikaanse Senaat heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor individuele staten btw mogen innen op alle internetaankopen. Dat was voorheen alleen mogelijk als de retailer een fysieke vestiging in de staat zelf had. Klanten moeten nu belasting afdragen aan de staat waarin zij wonen.

Met de nieuwe regel wordt de oneerlijke concurrentie tussen fysieke en online winkels weggenomen, zeggen traditionele retailers als Walmart en belangenorganisaties van retailers. Over internetaankopen uit webshops van andere staten dragen consumenten momenteel namelijk geen belasting af.

Amazon ziet de regels daarmee tot zijn tevredenheid gelijk getrokken worden. De grootste etailer ter wereld werkt nu nog met afzonderlijke afspraken met verschillende staten. Kleinere webwinkels zijn echter tegen de nieuwe wet. EBay, de online marktplaats waar veel van die shops hun producten verkopen, wil dat er een uitzondering komt voor etailers met minder dan tien miljoen dollar omzet en minder dan vijftig werknemers. In het huidige voorstel vallen alleen etailers met een omzet van minder dan een miljoen dollar buiten deze nieuwe regel.

De Senaat beseft dat de boekhouding er door de nieuwe tarieven en regels niet gemakkelijker op wordt. Daarom moet elke staat van de Verenigde Staten straks gratis software beschikbaar stellen, waarop etailers de gegevens kunnen invoeren. Het Huis van Afgevaardigden moet nog over het voorstel stemmen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!