Gemeenten bepalen zondagopenstelling

Nederlandse gemeenten kunnen binnenkort zelf bepalen of en hoe vaak de winkels in hun gebied op zondag open mogen. Deze initiatiefwet van D66 en GroenLinks lijkt namelijk op een meerderheid in de Eerste Kamer af te stevenen, aangezien ook de VVD en PvdA achter het plan staan. Gemeenten en winkeliers kunnen het nu samen regelen naar de wensen die plaatselijk leven, constateert directeur Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland tevreden.

"We zijn al ruim twintig jaar bezig om de winkeltijden te verruimen. Nu is het eindelijk gelukt", juicht D66-kamerlid Kees Verhoeven. "Ondernemers zullen er blij mee zijn en veel mensen die op zondag boodschappen willen doen ook." Volgens de initiatiefnemer krijgt hiermee ook de economie en werkgelegenheid een impuls.

Binnen het CDA, van oorsprong fel tegen de zondagopenstelling, wordt nog met de wetgeving geworsteld. Het voordeel is volgens senator Gerrit Terpstra dat gemeenten straks ook kunnen zeggen dat geen enkele winkelier zijn deuren mag openen op zondag. Om voor de nieuwe wet te stemmen wil de partij zekerheid dat winkels in bijvoorbeeld winkelcentra niet verplicht open hoeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!