'Consument waant zich in constante sale'

Consumenten uit alle sociale lagen van de bevolking zijn koopjesjagers geworden. Blokker Holding en Sligro Food Group zien een 'nieuwe realiteit', waarbij artikelen nog amper tegen de adviesprijs worden gekocht. Ieder product heeft tegenwoordig een website waar de goedkoopste luiers of kratten bier gevonden kan worden, schrijft Het Financieele Dagblad.

Omdat wachten op betere tijden zinloos is, moet onder meer Blokker zich structureel aanpassen. Zo breidt het concern de discountketen Big Bazar verder uit om de bedreiging van het snel groeiende Action tegen te gaan. Ook luxemerken als Mercedes-Benz brengen hun prijsacties sterk onder de aandacht.

Daarbovenop moeten winkels ook acties voeren om meer fun in de winkel te brengen, stelt directeur Harm-Jan Stoter van Intergamma. Karwei houdt bijvoorbeeld een loterij waarbij mensen een kortingsbon van tien euro ontvangen en kans maken op een iPad mini, koffiezetapparaat of barbecue. "Mensen moesten hiervoor een code invullen op onze website. Prompt ging de site plat", schetst Stoter.

Of zulke acties ook positieve gevolgen heeft voor de retailer, weet de directeur niet. "Je ziet altijd een effect in de omzet, maar of het voldoende is, weet je niet van tevoren. De helft van het actiegeld is weggegooid geld. Je weet alleen niet welke helft." Daarbij zijn badkamermeubelen zonder korting helemaal moeilijk te slijten. Pas als er twintig procent korting op gegeven wordt, verkoopt de bouwmarkt nog wat. "Maar ook dan is het nog matig", besluit Stoter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!