Omzet Walmart in thuisland onder druk

Walmart heeft het afgelopen kwartaal de identieke Amerikaanse omzet met 1,4 procent zien dalen ten opzichte van vorig jaar. Onder meer het slechte weer en belastingmaatregelen hebben die cijfers negatief beïnvloed, maakte het retailconcern donderdag bekend.

De mondiale omzet van het winkelbedrijf groeide met een procent naar 113,4 miljard dollar (88 miljard euro). De totale Amerikaanse omzet steeg met 0,3 procent licht naar 66,6 miljard dollar. De omzet van vestigingen in het buitenland groeide met 2,9 procent naar 33 miljard dollar. "In zeven van de elf markten hebben we ons marktaandeel vergroot", aldus Doug McMillon, president en ceo van Walmart International. De vergelijkbare omzetcijfers in Canada en Japan daalden wel.

Hoewel de winst met 1,1 procent steeg naar 3,8 miljard euro, waarschuwt de grootste retailer ter wereld voor een lagere winst dan verwacht in het volgende kwartaal. "Onze verwachtingen voor de Amerikaanse prestaties, gekoppeld aan meer discipline internationaal, maakt het mogelijk om onze prestaties gedurende het jaar te verbeteren", verwacht president en ceo Mike Duke van het Walmart-concern.

De online verkopen stegen in het eerste kwartaal van het boekjaar meer dan dertig procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee betalen de investeringen zich terug, meent Duke. "Het leidt geen twijfel dat ons bedrijf de juiste investeringen doet in e-commerce om onszelf te onderscheiden en een betere Walmart te worden."

Lees ook: 'E-commerce volgende groeimotor Walmart'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!