Bouwmarktformule Bauhaus opent aanval in Nederland

De Duitse bouwmarktketen Bauhaus wil de komende vijf jaar in Nederland tien tot twaalf doe-het-zelfzaken openen. De eerste vestigingen zullen waarschijnlijk volgend jaar openen in Groningen en Venlo, zo meldt een woordvoerder van de Duitse bouwgigant aan RetailNews.

De vraag is of het verstandig is nieuwe doe-het-zelfzaken te openen, terwijl vooral deze branche het erg lastig heeft door onder meer de crisis. “Wij stappen net na de crisis in de Nederlandse markt. Wij denken met ons concept in Nederland succesvol te zijn, want door ons uitgebreide assortiment zijn we zeer aantrekkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld GAMMA en Praxis”, aldus de woordvoerder. Hij wijst hierbij op watersportafdeling, de 360 graden badkamerservice, drive-in arena en de stadstuin. Bauhaus voert 120 duizend producten op vijftien vakafdelingen. De vestigingen in Groningen en Venlo krijgen een oppervlakte van ongeveer negentienduizend vierkante meter.

Rabobank meldt in een marktanalyse dat de komst van Bauhaus naar Nederland een behoorlijke impact heeft op de regionale marktverhoudingen. Ook kan het de nationale marktaandelen gaan beïnvloeden als de formule aanslaat en de groei verder door wordt gezet.

Hornbach, dat min of meer hetzelfde concept heeft, is in Nederland ook bezig met uitbreiding. Deze keten wil van de huidige negen vestigingen groeien naar twintig tot 25 de komende tien tot vijftien jaar. “Wij hebben vestigingen in vijftien landen en in veel daarvan is Hornbach een grote concurrent. We vechten om dezelfde klanten”, aldus de woordvoerder van Bauhaus.

Algemeen directeur Evert de Goede van Hornbach beaamt dat Bauhaus een grote concurrent is. “We zitten net als hen ook in bijvoorbeeld Tsjechië, Duitsland en Zweden. Ze hebben een sterk concept, maar we zijn niet bang voor hun komst naar Nederland. Wij hebben in Nederland vijftien jaar voorsprong. Ons proces staat en dat maken we ook steeds beter.”

Bauhaus heeft 230 vestigingen in vijftien landen wereldwijd. Ongeveer 120 vestigingen hiervan zijn te vinden in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!