'Slecht weer geen reden tot paniek voor fashion'

Belgische winkeliersorganisaties zijn het niet met elkaar eens over de gevolgen die het slechte weer heeft voor de fashionbranche. Dat schrijft de Belgische krant Standaard online. Waar NSZ onlangs sprak van ‘een ramp’, vindt Comeos dat er geen reden tot paniek is. In vergelijking met de rest van Europa doet de Belgische retail het 'bijzonder goed'.

Volgens NSZ heeft het uitblijven van zonnig lenteweer ‘zware gevolgen voor de modedetailhandel’. Uit onderzoek onder 388 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat de omzet dit voorjaar met 22 procent is gedaald, vergeleken met dezelfde periode 2012. Volgens Comeos deden we het vorig jaar inderdaad beter. “Maar dat is een wat kortzichtige vergelijking. Op jaarbasis worden die slechte periodes wel weggevlakt”, aldus de organisatie.

Professor Gino Van Ossel, gespecialiseerd in marketing en retail, geeft aan dat de Belgische retail het in Europa bijzonder goed doet. "De textielmarkt was in 2012 ongeveer stabiel, waarmee we het veel beter doen dan bijvoorbeeld Nederland. Ik hoor ook geen paniek bij de grotere spelers, maar het zomerseizoen zal dit jaar geen topper zijn", aldus Van Ossel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!