'Free Record Shop maakt straks weer winst'

ProCures denkt de winstgevendheid van Free Record Shop te kunnen herstellen. De investeringsmaatschappij hoopt een doorstart te maken met de Nederlandse tak van de entertainmentketen, die maandag faillissement aanvroeg. Eerder zag het bedrijf die mogelijkheden ook bij boekenwinkels Selexyz en De Slegte. "En die omslag is zeer succesvol", stelt mede-eigenaar Maurits Regenboog in het Algemeen Dagblad.

Daarmee heeft ProCures naam gemaakt als 'redder van iconen van de Nederlandse winkelstraten', stelt het dagblad. "Maar daar waren we niet op uit", zegt Regenboog. "Wij zijn niet uitsluitend gespecialiseerd in het gezond maken van bedrijven."

Regenboog richtte het bedrijf in 2009 op, samen met Paul Dumas, voormalig mede-eigenaar van mediabedrijf D&D. "Dat is voor een deel advieswerk bij overnames en verkopen en daarnaast investeren we in bedrijven", zegt Regenboog. Inmiddels heeft ProCures onder meer mediabedrijven, producenten van elektrische accu's en dus ook winkels onder zijn hoede.

"Het management van Free Record Shop kwam naar ons toe om te kijken of we konden helpen", vervolgt hij. "Het ligt dicht tegen de media aan", verklaart Regenboog de interesse. "En kennis halen we in huis, dat hebben we bij Selexyz en De Slegte ook gedaan." Daarmee kan de investeerder zich tevens actief met aankopen bemoeien. "We hoeven niet altijd op de bok te zitten bij onze aankopen, maar we bemoeien ons wel met het bedrijf", besluit Regenboog.

Eerder: ProCures wil doorstart Free Record Shop

Ontvang elke werkdag de RetailNews-nieuwsbrief.
RetailTrends Media is ook actief op Facebook en Twitter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!