Netl Fashion stopt definitief

De miljonairsfamilie Crébas trekt de stekker uit zijn kledinglijn Netl Fashion. Dit meldt het Algemeen Dagblad. De familie richtte de lijn op nadat ze Marktplaats had verkocht. Netl Fashion leed al enige tijd verlies en stopt nu definitief vanwege tegenvallende verkopen. 

De meest waarschijnlijke reden voor de slechte verkoopcijfers is het feit dat de consument de kleding goedkoper kan aanschaffen bij andere labels. Woordvoerder Nienke Feddes zegt dat consumenten tegenstrijdige signalen afgeven: “Consumenten kunnen wel roepen dat ze duurzame kleding willen, maar de cijfers laten iets anders zien. Wij redden het niet in een tijdperk waarin Primark hoogtijdagen viert.”

Netl Fashion probeerde op verschillende manieren de verkoopcijfers omhoog te krijgen. “Zelfs toen we besloten de prijzen te halveren, hielp dat niet de omzet te verhogen”, aldus Feddes. Consumenten bestelden ook toen niet meer producten dan daarvoor. “We zijn idealistisch en geloven in ons product, maar het blijkt nu niet te lukken. Het concept blijft bewaard voor de toekomst.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!