The Wall wil pop up-mall worden

The Wall wil als een tijdelijk winkelcentrum gaan dienen voor de inwoners van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Zo kan het pand langs de A2 een C&A huisvesten, tot het centrum van Leidsche Rijn volledig is ontwikkeld. Dat zegt Stephan Snijders, manager operations van The Wall, tegen RetailNews.

Het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn is momenteel nog in aanbouw. "De bewoners van die wijk missen daardoor een aantal algemene functionaliteiten, die tot 2016 uitblijven", zegt Snijders. "Tegen de tijd dat het centrum van Leidsche Rijn ontwikkeld is, kunnen hier de deuren weer dicht", stelt hij.

Het idee van een tijdelijk winkelcentrum komt uit Engeland, waar zulke oplossingen veelvuldig voorkomen, laat Snijders weten. "Binnenkort gaan we in gesprek met de gemeente. We hopen dat ze hierin mee willen gaan", besluit hij.

De tijdelijke invulling zou niet alleen een oplossing zijn voor de inwoners van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, voor The Wall is de opvulling een uitkomst. The Wall kampt al sinds de opening met achterblijvende bezoekersaantallen. Daarbij werd Roger Lips, de ontwikkelaar van het winkelcentrum, afgelopen april persoonlijk failliet verklaard. De bedrijven van Lips hadden over 2011 een schuldenlast van bijna 460 miljoen euro, bleek uit een voorlopige jaarrekening.

Eerder: Ontwikkelaar The Wall failliet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!