Toekomst Free Record Shop binnen maand duidelijk

Binnen vier weken wordt duidelijk of de Nederlandse tak van Free Record Shop een doorstart maakt. Dan is namelijk bekend of een van de overnamekandidaten de winkelketen overneemt, liet curator Jos Borsboom maandag weten aan het ANP.

Nog altijd is Borsboom met vier geïnteresseerde partijen in gesprek. "In de tussentijd worden de winkels opengehouden. De kans op een doorstart is aanzienlijk", zegt hij. De verkoop van de Belgische tak van Free Record Shop aan ProCures wordt daarbij mogelijk teruggedraaid. "Dat kan als het in het belang is van de onderneming als geheel", verklaart Borsboom.

ProCures reageert in het Algemeen Dagblad verbaasd op die uitspraak. Volgens de investeringsmaatschappij is die tak 'op een volkomen legale en transparante manier' overgenomen. "We hebben de winkels opengehouden en gezorgd dat het personeel er aan de slag kan blijven", laat een woordvoerder weten. In plaats van de Belgische tak af te staan, wil de investeerder juist de Nederlandse erbij 'om schaalgrootte- en inkoopvoordelen te hebben'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!