HEMA wil tweehonderd Franse winkels

HEMA wil de komende drie tot vier jaar in Frankrijk groeien naar 150 tot tweehonderd winkels. Dit vertelt Saskia Touw, hoofd international format aan RetailNews. Momenteel zijn er twintig vestigingen in Frankrijk en daar komen dit jaar nog eens tien bij. “De Fransen vinden ons erg trendy, het is leuk om die waardering te krijgen. We willen elk jaar het aantal winkels in Frankrijk verdubbelen.”

Het Nederlandse warenhuis opende in 2009 de eerste winkel in Frankrijk. Er zijn nu twee formules: de originele die te vinden is in winkelcentra en grote winkelstraten en een high traffic formule die in stations is gevestigd. In het najaar komt daar een beautyformule bij. “Voor Franse consumenten zijn de formules echt nieuw. Er zijn geen andere warenhuizen met producten met een laag prijsniveau gecombineerd met een goede kwaliteit", meent Touw.

De Franse HEMA’s zijn qua inrichting heel overzichtelijk en ingedeeld naar leefdomeinen. Er wordt een selectie van artikelen geboden dat is afgestemd op de behoeften van de Fransen. Zo wordt er geen verf verkocht, omdat Fransen gewend zijn dat in bouwmarkten aan te schaffen. “Ook bieden we minder mode, omdat er in Frankrijk al veel modewinkels zijn”, vertelt Touw. Het populairste artikel is de stroopwafel. “Dit echte Nederlandse product slaat ook in andere landen erg aan.”

Naast stijl en inspiratie heeft de Franse formule van HEMA ook functionele artikelen in het assortiment. “We hebben daar later meer van toegevoegd. We zien dat we daardoor een vaste klantengroep hebben opgebouwd die regelmatig terugkomt.”

De Franse Kamer van Koophandel in Nederland is blij met de inspanning van HEMA in Frankrijk en nomineerde het warenhuis voor de prestigieuze ‘Trophées de commerce Franse-Pays-Bas’. “Het is internationale waardering voor het pionieren en neerzetten van de HEMA-formule in Frankrijk”, aldus Touw. Volgens haar biedt het ook perspectieven om voet aan de grond te krijgen in nieuwe markten.

Naast Nederland en Frankrijk, zit HEMA in België, Duitsland en Luxemburg. De retailer kijkt ondertussen naar nieuwe vestigingslanden.

Eerder: HEMA opent cosmeticashop in Parijs

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!