Verlaagde ureninzet verontrust HEMA-personeel

HEMA-medewerkers voelen zich onder druk gezet door een brief van de winkelketen over de verlaagde ureninzet. Dat zegt Niels Suijker, bestuurder van FNV Bondgenoten, tegen RetailNews. "In eerste instantie betrof het alleen werknemers in distrutiecentra, maar deze week heeft HEMA aan alle filiaalmedewerkers gevraagd minuren bijvoorbeeld te compenseren met vakantiedagen."

Een woordvoerder van HEMA bevestigt dat medewerkers inderdaad middels een brief zijn gevraagd 'mee te denken over de compensatie van minuren'. Daar is volgens Suijker niets mis mee. "HEMA mag medewerkers vragen om aan een oplossing mee te werken, maar hen niet verplichten daar eigen vakantiedagen voor te gebruiken", stelt hij. "Enkele medewerkers hebben echter aangegeven dat zij het gevoel hebben dat er druk wordt uitgeoefend om dat te doen."

HEMA speelt met de brief in op de verwachte problemen met de gerealiseerde uren van werknemers richting 'het afrekeningmoment', stelt de FNV-bestuurder. Om kosten te besparen heeft de winkelketen zijn werknemers namelijk te weinig uren ingeroosterd, waardoor niet iedereen de vastgelegde uren aan het einde van het contractjaar op 30 september 2013 heeft gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!