Boxpark Amsterdam van de baan

Het pop-up winkelcentrum Boxpark dat in Amsterdam zou moeten komen is definitief van de baan. "We hebben de mogelijkheden een tijd lang onderzocht, maar het blijkt niet haalbaar te zijn", reageert een woordvoerder winkelvastgoedbedrijf Corio tegenover RetailNews.

Het plan was om eind augustus op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord een winkelcentrum te openen dat volledig is gebouwd uit zeecontainers. In Shoreditch in Londen is het inmiddels uitgegroeid tot een blijvend project.

Corio wijst de huidige economische situatie aan als oorzaak van de stopzetting. "Als beursgenoteerd bedrijf moeten wij zo'n project natuurlijk wel rond kunnen rekenen, maar dat bleek door het gebrek aan belangstelling onder retailers niet te lukken." Tachtig van de 120 containers zouden leeg staan, schetst Steffan Kunst, ontwikkelaar bij Biesterbos dat het project naar het NDSM-terrein haalde, in De Telegraaf. "Daarmee houd je de loop er niet in."

Corio benadrukt dat het plan vanwege het vernieuwende karakter op een plek in een binnenstedelijk gebied het wel in zich had om in Europa te slagen. "We kwamen daarbij al gauw uit in Amsterdam, omdat het ons de beste plek leek voor innoverende retail." Nu de belangstelling tegenvalt, trekt Corio de handen helemaal af van het project. "Een andere locatie is niet aan de orde", zegt de woordvoerder.

Eerder: 'Boxpark heeft potentie heel groot te worden'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!