‘Winkeliers machteloos tegenover stelende bendes’

Retailers kunnen weinig uitrichten tegen bendes die producten uit hun winkels stelen. Dat stelt een woordvoerster van Detailhandel Nederland in De Telegraaf. Volgens de zegsvrouw leggen beveiligingscamera’s de winkeldiefstallen goed vast, maar doet de politie weinig met de beelden.

Detailhandel Nederland vindt dat de politie te weinig prioriteit geeft aan het opsporen van groepen winkeldieven, waardoor bendes ongestoord hun gang kunnen gaan. Winkeliers installeren jaarlijks voor vierhonderd miljoen euro aan beveiligingsapparatuur, stelt de belangenorganisatie van retailers. De camerabeelden zijn haarscherp, maar de politie doet er niets mee, aldus de woordvoerster.

Het zijn vooral bendes uit Oost-Europa die door het land trekken en zo ongestoord winkeldiefstallen kunnen plegen, stelt zij. Het ministerie van Veiligheid en Justitie snapt niets van de kritiek van Detailhandel Nederland. Een woordvoerder van het ministerie zegt in De Telegraaf dat winkeldiefstal door bendes wel prioriteit heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!