Extra controles kledingfabrieken Bangladesh

Inspectieteams zijn in Bangladesh druk met het uitvoeren van extra controles van kledingfabrieken. Na het instorten van een complex in de hoofdstad op 24 april waarbij ruim elfhonderd mensen omkwamen, worden in snel tempo veiligheidsinspecties uitgevoerd.

Vijftien teams hebben nu meer dan honderd gebouwen met daarin kledingfabrieken onderzocht. Hoeveel fabrieken het betreft, is onduidelijk. Het aantal wordt geschat op tweeduizend, meldt Het Financieele Dagblad. De verwachting is dat drie vijfde van de panden onveilig is. Ook zijn er al kledingfabrieken gesloten.

Tachtig procent van de in Bangladesh geproduceerde kleding wordt geëxporteerd. De meeste kleding wordt verscheept naar Europa (59 procent), terwijl 26 procent naar de Verenigde Staten gaat .

Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bezocht afgelopen dagen Bangladesh om over de aanpak van de misstanden te praten. Ze keek samen met vakbonden en ministers hoe de omstandigheden in de fabrieken verbeterd kunnen worden. Ook riep ze Nederlandse winkelketens op om het voorbeeld van Tesco te volgen.

De Britse retailer heeft laten weten dat het concern geen kleding meer afneemt van een kledingfabriek in Bangladesh die zich niet aan de wet hield. Tesco nam dit besluit naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat er ernstige veiligheidsproblemen waren in deze fabriek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!