'Verscherpt toezicht iDEAL onnodig'

Online betaalmethode iDEAL komt na de vele storingen niet onder verscherpt toezicht. Dit heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën woensdag gezegd, meldt Nu.nl. Hij vindt het onnodig om betalingssystemen als creditcards en iDEAL onder direct toezicht te stellen van De Nederlandse Bank (DNB).

Begin april werd iDEAL getroffen door een grote storing. Hierdoor konden consumenten van verschillende banken niet betalen bij webwinkels. Ook waren er andere kleinere storingen. Een deel van de problemen kwam door DDoS-aanvallen.

DNB gaf eerder aan weinig bevoegdheden te hebben om iDEAL te controleren. Daar is Dijsselbloem het niet mee eens. Volgens de minister kunnen sancties worden ingesteld via banken die al onder de verantwoordelijkheid van DNB vallen. Zo kan DNB ze verplicht stellen om bepaalde betalingssystemen te wijzigen of helemaal niet te gebruiken. Dit vindt de minister een juiste manier van toezicht houden.

Dijsselbloem gaat over de kwestie nog wel in gesprek met DNB. In september laat hij de Tweede kamer weten wat daaruit is gekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!