'Niet ontevreden over omzet doe-het-zelfketens Maxeda'

De omzet van doe-het-zelfketens van Maxeda in Nederland daalde met 5,3 procent, dat is iets minder dan het marktgemiddelde. Het moederbedrijf van onder meer Praxis en Formido is daar ‘niet ontevreden’ over, zegt chief financial officer Arjan Kaaks in Het Financieele Dagblad.

De klusbranche heeft het in Nederland zwaar door het slechte economische klimaat, de stagnerende huizenmarkt en minder bestedingen van consumenten. In dat licht vindt Kaaks dat het resultaat meevalt. De totale nettowinst van het concern kwam het afgelopen boekjaar uit op 55 miljoen euro. Dat is acht miljoen euro minder dan een jaar eerder. De omzet daalde met veertig miljoen tot 1,32 miljard euro. Maxeda heeft naast doe-het-zelfzaken in Nederland ook winkels in België. Hier is de markt volgens het bedrijf stabiel.

Maxeda geeft aan nog meer op de kosten te gaan letten. Daarnaast gaat ze de banden met leveranciers uit Azië aanhalen en laat het concern hier meer huismerken produceren. Maxeda opende vorig jaar in totaal zeven nieuwe winkels in Nederland, België en Luxemburg. "We zullen blijven investeren, als de markt dat toelaat, in het vernieuwen van bestaande winkels of in nieuwe vestigingen", aldus een woordvoerder aan RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!