Opening flagshipstore Polare opnieuw uitgesteld

De opening van de flagshipstore van boekhandel Polare, de nieuwe naam voor De Slegte Selexyz, is opnieuw uitgesteld. Boekhandel Selexyz Broese in Utrecht wordt pas begin volgend jaar omgebouwd tot vlaggenschip. Het uitstel is het gevolg van langer durende onderhandelingen met de eigenaar van het pand. Dit zei directeur Paul Dumas van ProCures maandag na afloop van de presentatie van de nieuwe naam in Theater Singer in Laren.

Aanvankelijk zou de flagshipstore in april dit jaar opengaan, maar dat was al uitgesteld tot het najaar. Voordat Broese wordt omgebouwd, volgt eerst nog de samenvoeging met De Slegte die op een steenworp afstand zit. Ook de twee Polare boekenwinkels in Leiden gaan in de zomer samen en daarmee komt het aantal Polare-winkels in Nederland op 21. In België zijn dat er acht.

De huidige De Slegte Selexyz-boekwinkels worden woensdag in een keer omgezet in Polare. Dat is een flinke logistieke operatie, zegt Dumas. Het betekent niet alleen vanaf donderdag nieuwe lichtbakken aan de gevels, maar ook instore gaat er veel veranderen. Het assortiment boeken wordt getoond aan de hand van zes belevingswerelden die ieder een eigen kleur hebben. Zo staat bijvoorbeeld oranje voor ‘kind en jeugd’ en groen voor ‘literatuur, thrillers en fantasy’.

Volgens Dumas moet een goede ‘signing’ in de winkels ervoor zorgen dat de keuzestress wordt verminderd. Daarbij helpen ook de medewerkers die vanaf donderdag herkenbaar zijn aan de nieuwe bedrijfskleding. Het koffieconcept met gratis wifi, Food For Brains genaamd,  wordt ook verder uitgerold zodat alle winkels meer een 'verblijfplaats' worden. De koffiecorners zijn nu in acht winkels te vinden.

De totale collectie nieuwe en tweedehands boeken is vanaf woensdag te vinden op de website, compleet met het aantal dat op voorraad is. Ook via een app kunnen boeken worden besteld. Aan het assortiment worden studieboeken toegevoegd om meer jongeren aan het merk te binden. Volgend jaar krijgen alle winkels digitale boekenkasten zodat in de winkels online kan worden besteld.

Lees ook: De Slegte en Selexyz worden definitief Polare

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!