Overheid geeft parkeerdata vrij

Automobilisten kunnen binnenkort via hun mobiele telefoon of navigatiesysteem in drukke binnensteden een vrije parkeerplek zoeken. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat namelijk data over parkeerplaatsen vrijgeven. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Door het ontsluiten komt er onder meer informatie vrij over de beschikbaarheid, locatie, tarieven en openingstijden van parkeergarages. Zowel gemeentelijke als private parkeerplaatsen moeten deze gegevens gaan verzamelen, standaardiseren en openbaren. App-ontwikkelaars kunnen daar vervolgens gebruik van maken. "Ik kan me voorstellen dat je straks op je smartphone kunt zien waar nog een vrije plek is", schetst de VVD-minister. Ze stelt een miljoen euro beschikbaar voor het plan.

Amsterdam, Utrecht en Rotterdam beginnen dit jaar nog met het project, waarvan de Rotterdamse verkeerswethouder Baljeu samen met Schultz van Heagen verantwoordelijk voor is. Naar verwachting moet begin 2015 het grootste deel van de Nederlandse parkeerplaatsen in kaart zijn gebracht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!