Shoppers gaan graag naar winkelstraat

Britse Shoppers komen graag naar de binnenstad om te winkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Groupon. In het onderzoek werd aan duizend consumenten gevraagd naar hun mening over lokale winkelgebieden. Wel vinden de consumenten dat de winkelstraat verbeterd kan worden, zo wil 48 procent meer winkeldiversiteit en zelfstandige retailers.

Bijna negentig procent vindt dat het winkelgebied gerenoveerd mag worden en veertig procent vindt zelfs dat het hele winkelgebied gerenoveerd moet worden. Veel klanten, 79 procent, willen meer efficiënte winkeloplossingen, meer kortingen en loyaltyprogramma’s in fysieke winkels. Tevens ziet 61 procent graag een gepersonaliseerde klantenservice en wil 68 procent producten kunnen bestellen die niet op voorraad zijn.

Een belangrijk argument voor frequenter bezoek aan het winkelgebied zijn langere openingstijden. Wel komt 28 procent van de Britse ondervraagden ten minste eenmaal per week in de belangrijkste winkelstraat. Veertig procent bezoekt deze eens per maand.

Groupon-directeur Roy Blanga vindt het ‘hartverwarmend’ dat Britse shoppers een relatie hebben met het winkelgebied. “Tegelijkertijd is het broodnodig te investeren in modernisering om die klanten ook de volgende keer te laten terugkeren”, zegt Blanga. Volgens de directeur moeten retailers zich gaan afvragen hoe ze hun online en offline aanbod opvallend onder de aandacht kunnen brengen om betere klantwaarde en service te realiseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!