Vereniging wil verplichte DNB-melding alle cadeaukaarten

Uitgevers van cadeaukaarten moeten zich verplicht melden bij De Nederlandsche Bank. Dit stelt VBIN, de branchevereniging voor betaalinstellingen op Nu.nl. De vereniging wil meer controle op het uitgeven van cadeaukaarten nadat het faillissement van Free Record Shop en Cadeaubox.nl. Consumenten met een cadeaukaart konden deze na de val niet meer inleveren.

Momenteel moeten alleen cadeaukaarten die bij verschillende winkels kunnen worden uitgegeven zich verplicht registreren bij DNB. Het uitstaande bedrag op de kaart moet worden gegarandeerd door deze op een aparte rekening te zetten. De overige cadeaukaarten hoeven dit echter niet, waardoor consumenten na een faillissement hun geld niet terug krijgen.

VBIN vindt dan ook dat ‘adequate controlemechanismen’ ontbreken in de cadeaukaartenbranche. Bestuurslid Martin de Wilde licht op Nu.nl toe: “We moeten nieuwe regels gaan opstellen om de geloofwaardigheid van de branche te waarborgen.” VBIN vindt een wetsaanpassing te lang duren, daarom bekijkt het momenteel de mogelijkheden van een keurmerk waarbij het totale bedrag van een cadeaukaart verzekerd is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!