Vomar profiteert van barre tijden

Vomar profiteert van de barre economische tijden door op locaties te openen die voorheen niet mogelijk waren. De keten ziet die mogelijkheden in gebieden met een grote concurrentie, zoals Amsterdam en Utrecht. Deze steden worden gedomineerd door Albert Heijn en in Utrecht heeft ook Jumbo een sterke positie. “Er ontstaan in deze tijd kansen die je moet pakken”, zegt Harrie Westra, toezichthouder van Vomar, in Het Financieele Dagblad.

Juist in steden waar AH en Jumbo dominant zijn, is er volgens Westra plek voor een actiegerichte keten als Vomar. Momenteel heeft Vomar een marktaandeel van 1,6 procent en 59 vestigingen. De retailer wil elke jaar twee tot vier nieuwe supermarkten in Nederland openen. Voor eind 2015 staan acht nieuwe winkels op de agenda. “Het zijn barre economische tijden, maar wij investeren anti-cylisch”, aldus Westra.

De nieuwe supermarkt van Vomar in een Volendamse nieuwbouwwijk is een goed voorbeeld. Volgens Westra draaide het vroeger om de zak geld die je meebracht, nu zijn andere zaken belangrijker bij de gunning. Zo werd deze Vomar gebouwd door Volendamse bedrijven. De strategie van Vomar werpt zijn vruchten af. De keten boekte een jaaromzet van 520 miljoen euro en daarmee groeit het harder dan het gemiddelde in de sector, aldus het FD.

Overigens ziet de supermarktketen niets in het openen van afhaalpunten, waarmee AH is begonnen. Het holt volgens de toezichthouder de functie van supermarkt als ontmoetingsplaats uit. Vomar biedt online wel meer producten dan in de supermarkten verkrijgbaar zijn. Sinds kort heeft de keten ook Kiala-punten. Hier kunnen consumenten online bestelde producten van honderden winkels ophalen. Hieronder is ook bol.com, het online zusterbedrijf van concurrent AH.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!