Webwinkeliers bezorgd over staking PostNL-bezorgers

27-06-2013

Thuiswinkel.org maakt zich zorgen over de staking van pakketbezorgers van PostNL. Directeur Wijnand Jongen heeft PostNL verzocht om snel een einde te maken aan de onrust op de markt. “Webwinkels moeten erop kunnen vertrouwen dat hun verzonden pakketjes op tijd aankomen”, stelt de directeur in een persbericht.

De webwinkelorganisatie stelt in een persbericht dat de schade voor webshops beperkt lijkt. Dat concludeert Thuiswinkel.org onder meer op basis van een rondgang langs een aantal leden. Jongen liet donderdag in het Algemeen Dagblad nog weten te vrezen voor een miljoenenstrop voor de webwinkelbranche.

Zeker is dat er dinsdag en woensdag al 48 duizend pakketten door de staking zijn blijven liggen. De wilde staking brak dinsdag uit onder bezorgers van het distributiecentrum in Amsterdam Sloterdijk. PostNL huurt de zelfstandige chauffeurs in om de pakketten te bezorgen.

De zzp’ers zijn het niet eens met de verlaging van de tarieven. De staking heeft zich inmiddels uitgebreid naar Katwijk, Amsterdam-Noord, Wateringen, Utrecht en Zaandam. PostNL heeft donderdagmiddag een gesprek met de actievoerders, met FNV Bondgenoten als bemiddelaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!