'Zalando benaderd voor beursgang'

Online moderetailer Zalando is diverse malen door banken benaderd om de mogelijkheden van een beursgang te bespreken. Dat meldt persbureau Bloomberg. Zalando stelt echter momenteel geen plannen te hebben naar de beurs te gaan.

De etailer verplaatst voor de tweede keer in een jaar de technische afdeling voor een vertienvoudiging van het verkoopvolume. Op de locatie vlakbij het Alexanderplein in Berlijn zijn tegen het einde van 2014 vijfhonderd programmeurs aan het werk, 150 mensen meer dan nu. Bloomberg brengt die uitbreiding in verband met een mogelijke beursgang van Zalando.

Een eventuele beursgang van de Duitse modeverkoper kan binnen een tot drie jaar plaatsvinden, stelt Christian Schulze, assistent marketingprofessor van de Frankfurt school of Finance & Management. Zalando is namelijk aantrekkelijk voor investeerders vanwege de hoge marge. Tevens verricht het 'goed werk' met het opbouwen van het merk en op technologisch gebied, stelt hij.

De in 2008 opgerichte online speler is ondanks een jaaromzet van 1,2 miljard euro echter nog altijd niet winstgevend. Zo steeg het verlies van Zalando in 2012 met vijftig procent naar 125 miljoen dollar.

Eerder: Zalando schrijft nog geen zwarte cijfers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!