Walmart blijft Amerikaanse retailmarkt domineren

Walmart blijft met een jaaromzet van 328,7 miljard dollar (252,4 miljard euro) de grootste retailer van de Verenigde Staten. Net als vorig jaar completeren concurrenten Kroger en Target de top drie. De twee supermarktconcerns zijn goed voor respectievelijk 92,2 miljard en 72 miljard dollar aan retailomzet in 2012, blijkt uit de jaarlijkse Top 100 Retailers van Stores Magazine.

Amazon is op de elfde stek de grootste etailer van de Verenigde Staten. Dankzij een omzetgroei van 30,4 procent staat het met 34,4 miljard dollar omzet nog maar een plek achter fastfoodketen McDonald's.

Stores noemt onder meer de goede vertegenwoordiging van de marktplaats van Amazon onder webwinkeliers, de opening van een virtuele drogisterij en de uitrol van een bezorgdienst voor boodschappen speerpunten in de opkomst van de etailer.

Ahold schuift in de top honderd een plek op van achttien naar zeventien. De Amerikaanse tak van het retailconcern was in 2012 goed voor een omzet van 25,8 miljard omzet, een groei van 3,1 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!