'Supermarktboulevard Kaatsheuvel wordt bloedbad'

Retailkenners zijn sceptisch over het plan om in Kaatsheuvel vijf supermarkten naast elkaar te vestigen. De zogenoemde supermarktboulevard resulteert in een bloedbad, omdat supermarktformules te veel op elkaar lijken, zegt marketingexpert Paul Moers in het zomernummer van RetailTrends, dat vrijdag verschijnt.

De gemeente Kaatsheuvel onderzoekt samen met enkele ondernemers de mogelijkheid voor een supermarktboulevard. Zij denken dat het meer winkelend publiek trekt wanneer verschillende supers zich naast elkaar vestigen in plaats van verspreid door het dorp.

"Het is een idioot plan, bedacht door het typetje 'wethouder Hekking' die Kaatsheuvel zo nodig op de kaart moet zetten, omdat de Efteling alleen klaarblijkelijk niet goed genoeg is", aldus Moers. Omdat de levensmiddelenomzet niet groeit, zorgt het plan volgens hem voor 'pure verdringingsconcurrentie'. "Alles gaat in de ramsj", denkt hij.

Moers verwacht verder dat formules als Emté geplet worden als ze naast concurrenten met een lagere prijs zitten. Ook Frank Quix van retailadviesbureau Q&A denkt dat het project niet gaat werken. Assortimenten van Albert Heijn, Emté en Jumbo overlappen namelijk voor zeventig procent, stelt hij. Jumbo zal het spel van de laagste prijs uiteindelijk het beste spelen, denkt Quix. Die organisatie kan namelijk in tegenstelling tot Albert Heijn lokaal de prijs aanpassen.

De euro's die met de financiering gemoeid zijn komen dan vooral ook ten goede aan onderzoekers, stelt hij. Dankzij de supermarktboulevard kan namelijk ontdekt worden welke formule de meeste voorkeur geniet van de consument, denkt Quix. "Consumenten gaan in de regel naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Als die supers in Kaatsheuvel allemaal naast elkaar liggen, dan heb je een zeer interessant experiment."

Lees alles over het 'Masterplan Kaatsheuvel' in RetailTrends 7/8, die vrijdag verschijnt. Voor een jaarabonnement op RetailTrends, klik hier. Abonnees ontvangen elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Eerder: Kaatsheuvel wil supermarktboulevard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!