Statuut Jumbo voorkomt problemen bij familieruzies

De familie Van Eerd heeft een statuut laten opstellen om mogelijke toekomstige familieruzies te voorkomen. Dit statuut moet ervoor zorgen dat Jumbo Supermarkten niet de dupe wordt van onderlinge ruzie. Dat heeft Karel van Eerd in een interview met Pur Sang gezegd.

Van Eerd noemt het familiestatuut een extra beveiliging en komt neer op een ‘dik dossier met tientallen scenario's voor situaties die in familiebedrijven voor een hoop ellende kunnen zorgen’. Hij heeft het in samenspraak met zijn kinderen opgesteld, maar is niet bang voor onenigheid tussen hen. Ze dachten ook mee over de rolverdeling binnen het bedrijf. “Mijn dochters vonden Frits allebei ‘de leider’. Die rolverdeling is spontaan ontstaan”, aldus de 75-jarige.

Van Eerd verwacht dat de groei van Jumbo voorlopig nog niet stopt. "In de overgenomen Super de Boer-vestigingen hebben we een omzetstijging van 45 procent gerealiseerd.” Hij ziet Jumbo alleen maar groeien en hoopt als zijn kinderen elke vijf jaar de omzet kunnen verdubbelen, uit te breiden naar het buitenland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!