Doorstart Free Record Shop met ProCures

ProCures maakt alsnog een doorstart met Free Record Shop. De investeringsmaatschappij neemt zes weken na het faillissement alle winkels van de entertainmentketen over, schrijft De Financiële Telegraaf zaterdag.

ProCures neemt een belang van 75 procent in Free Record Shop, oprichter Hans Breukhoven 25 procent. Van de oorspronkelijke 141 Nederlandse vestigingen blijven er naar verwachting ongeveer dertig over, meldt Het Financieele Dagblad. Ook het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel krimpt in. De curatoren maken vandaag meer details van de doorstart bekend.

De investeringsmaatschappij, die eerder Selexyz en De Slegte van de ondergang redde, trok zich twee weken geleden nog terug uit de onderhandelingen over de Nederlandse tak van Free Record Shop. Daarnaast werd de aankoop van de Belgische winkels onder druk van de curatoren teruggedraaid. Zij beschuldigden ProCures onder meer van paulianeus handelen, waarbij een of meer schuldeisers voorafgaand aan een faillissement bevoordeeld worden. Mede-eigenaar Paul Dumas liet vervolgens weten de failliete keten op te geven.

De Game Mania-winkels komen volgens De Financiële Telegraaf weer in handen van oprichter Peter Bergmans. Hij vertrok in februari nog als managing director bij moederbedrijf PB Projects, onderdeel van Free Record Shop Holding, vanwege 'een verschil van inzicht over het te voeren beleid'. Of ook Game Mania winkels sluit in Nederland en België sluit, is nog niet bekend. De formule telt 93 winkels.

Eerder: 'Toch concrete interesse in Free Record Shop' & ProCures geeft Free Record Shop op

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!