Omzet non-food krimpt vier procent

Non-food retailers hebben in mei vier procent minder omzet gerealiseerd ten opzichte van dezelfde maand een jaar terug. Het volume kromp met ruim vijf procent. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Alle non-foodbranches noteerden lagere omzetten. Winkels in consumentenelektronica en de doe-het-zelfbranche zagen de verkopen het hardst teruglopen.

De totale omzet van de detailhandel kwam in mei van dit jaar 0,6 procent lager uit dan in mei 2012. Het volume was drie procent kleiner, terwijl de prijzen 2,5 procent hoger waren. De samenstelling van de koopdagen was in mei 2013 gunstiger dan een jaar eerder. Het positieve effect hiervan op de omzet bedraagt voor de totale detailhandel ongeveer twee procent.

Winkels in voedings- en genotmiddelen zetten vijf procent meer om dan in mei vorig jaar. Deze toename was grotendeels toe te schrijven aan een prijsstijging van ruim vier procent. Het volume groeide met bijna een procent. De groei in deze branche kwam volledig voor rekening van de supermarkten.

Postorderbedrijven en internetwinkels boekten net als in april een omzetgroei met dubbele cijfers. De omzet was in mei elf procent hoger dan een jaar geleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!