'Fysieke reisbureaus verder onder druk'

Traditionele reisbureaus staan verder onder druk doordat consumenten dit jaar minder op vakantie gaan. Het aantal vakanties neemt dit jaar naar verwachting met vier procent af, terwijl consumenten hun vakantie ook vaker buiten deze bureaus om boeken. Dat concludeert ING in een jaarbericht over de reissector.

Volgens de bank neemt het aantal vakanties dit jaar voor het eerst sterk af, nadat de groei al sinds 2010 was verdwenen. Het afgelopen winterseizoen is daar met een krimp van zes procent debet aan, terwijl het aantal zomerboekingen tot en met half april ook met ruim zes procent achterbleef. Doordat consumenten steeds later beslissen, loopt het totale aantal ondernomen vakanties dit jaar met 'slechts' vier procent terug.

Het aandeel internetboekingen is tussen 2003 en 2012 gestegen van 25 naar 76 procent. De fysieke vestigingen van reisbureaus zorgen daarnaast nog voor een zevende van de omzet van buitenlandse vakanties. De bank stelt dat deze bureaus steeds afhankelijker worden van 'niet-doorsnee vakanties', waarbij persoonlijk advies een meerwaarde heeft.

ING verwacht voor 2014 'gezien de magere economische vooruitzichten' een verdere krimp van het aantal vakanties. Ook daalt het aantal reisbureaus in de winkelstraat de komende jaren aanzienlijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!