Linda Keijzer wordt ceo DA Holding

Linda Keijzer stopt als managing director retail bij ANWB en gaat op 1 oktober aan de slag als ceo bij DA Holding. Zij volgt daarmee Ronald van Solt op die deze functie de afgelopen tijd ad interim heeft vervuld.

“Gezien Linda Keijzer’s staat van dienst, haar persoonlijkheid, ambitie, retailhart en niet in de laatste plaats haar ondernemerschap, is DA van mening dat zij uitstekend past in de organisatie en daar het verschil kan gaan maken”, stelt de raad van commissarissen in het persbericht waarin de aanstelling bekend wordt gemaakt. Met de benoeming van Linda Keijzer wil DA 'de ingeslagen weg naar een sterke en gezonde formule voor zelfstandigen in de drogisterij- en parfumeriebranche verder kracht bijzetten'.

Keijzer kijkt met trots terug op de afgelopen drie jaar, waarin ze een grote herpositionering bij ANWB heeft doorgevoerd. "De nieuwe formule voor zowel de winkels als de webshop is enorm succesvol", zegt zij tegen RetailNews. Nu 'het transformatieproces op de rit staat', is ze klaar voor een nieuwe stap. Over haar takenpakket bij de drogisterijketen wil ze niet veel kwijt. "Maar mijn kracht ligt natuurlijk wel in dit soort herpositioneringen."

Voor haar periode bij ANWB werkte Keijzer onder meer als commercieel directeur bij Maxeda (Praxis) en als directeur marketing en winkelconcepten Benelux en directeur business development Centraal/Zuid Europa bij AS Watson (Kruidvat en Trekpleister). "Het drogisterijvak is een prachtig vak", weet Keijzer zodoende uit ervaring. "Daarin worden fast moving consumer goods gecombineerd met emotie. Als vrouw heb ik daar natuurlijk veel mee, maar ook mannen kijken steeds meer naar zichzelf", lacht ze.

Op het moment dat Keijzer in dienst treedt bij DA, stoppen cfo Krijn van Bijsterveldt en commercieel directeur Peter van Mourik. Zij hadden al aangegeven per 1 oktober hun carrières buiten DA voort te zetten. DA verwacht gedurende de komende periode door zowel interne opvolging als externe werving de formatieplaatsen weer volledig te bezetten.

Eerder: Nieuwe look voor meer ANWB-winkels & ANWB richt webwinkel thematisch in

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!