PostNL wil levensmiddelen bezorgen

PostNL bespreekt met verschillende partijen de mogelijkheid om levensmiddelen te bezorgen. Daarbij gaat het om 'heel veel partijen, onder meer supermarkten, fabrikanten en universiteiten', reageert een woordvoerder van het postbedrijf op Twinklemagazine.nl.

De uitbreiding naar het bezorgen van food heeft de volledige aandacht van PostNL, stelt hij. Hij kan echter niet zeggen of PostNL namens foodbedrijven gaat bezorgen, of dat het bedrijf zelf aanbieder van food wordt. Branchegenoot DHL werd bijvoorbeeld vorig jaar eigenaar van Allyouneed.com, een online supermarkt in Duitsland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk bezorgen Nederlandse foodretailers hun levensmiddelen nog niet op grote schaal. Ahold is met Albert.nl de grootste speler. De online boodschappendienst realiseerde vorig jaar rond de 150 miljoen euro omzet. Ook andere supers ontdekken de online boodschappenmarkt. Zo liet Coop in het meinummer van RetailTrends weten dat het online programma Cooponline aan het eind van dit jaar bij zestig winkels wordt aangeboden.

Eerder: Coop rolt online programma uit & Albert.nl breidt uit tot Belgische grens

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!