AH-franchiser start 24 uurs afhaaldienst

Albert Heijn-franchisenemer Rob Geraets biedt zijn klanten sinds vrijdag de mogelijkheid om boodschappen 24 uur per dag af te halen. Bij zijn filiaal in het Limburgse Panningen heeft hij twee blauwe zuilen geplaatst, waar klanten online bestellingen af kunnen halen. Enkele honderden meters verderop kunnen klanten de gehele dag terecht bij gekoelde afhaalkluisjes van De Buren.

Die onbemande locatie is tussen zeven uur 's ochtends en elf uur 's avonds geopend. Op andere tijdstippen kan de klant zich met een code toegang tot de kluisjes verschaffen. Bestellingen die voor twaalf uur 's middags geplaatst zijn, kunnen vanaf zes uur 's avonds worden afgehaald bij de winkel of de kluisjes.

Geraets, die vier Albert Heijn-supers exploiteert, heeft in een andere vestiging een jaar lang geëxperimenteerd met een afhaalbalie. Klanten bleken daar tussen de 75 en honderd euro peer keer uit te geven. Daarnaast waren de helft van de gebruikers nieuwe klanten, stelt hij. De ondernemer verwacht met de nieuwste dienst in het eerste jaar vier procent van de omzet binnen te halen.

Geraets opent na de zomer ook afhaalzuilen bij zijn winkel in Amstenrade, eveneens in Limburg. Het concept is volgens hem vooral geschikt voor dunbevolkte gebieden, waar Albert.nl niet bezorgd. Zodoende is het geen concurrent van de webwinkel van Albert Heijn zelf, stelt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!